KURS KUCHARZ SUSHI MASTER
Kurs Kucharz – Sushi Master ma na celu rozwijanie umiejętności w zakresie przygotowywania sushi, czyli japońskiej formy dań na bazie odpowiednio zakwaszonego ryżu i dodatków, najczęściej w postaci ryb i owoców morza. Uczestnicy zapoznają się z produktami i narzędziami niezbędnymi do przygotowania sushi, poznają historię oraz techniki jego przygotowowywania oraz nauczą się wykonywać podstawowe formy sushi.
Poruszone Zagadnienia
- Przygotowywanie najpopularniejszych form sushi,
- Zapoznanie z produktami typowymi dla kuchni japońskiej oraz specyfiką ryżu używanego do sushi,
- Sztuka smacznego komponowania i estetycznej prezentacji sushi.
Dla Kogo
Szkolenie jest przeznaczone dla kucharzy, pracowników sushibarów, restauracji, a także dla każdego, kto chce rozwijać swoje umiejętności w zakresie robienia sushi.


Korzyści dla lokalu
- Zwiększenie satysfakcji klientów dzięki wprowadzonej lub udoskonalonej technice robienia sushi
- Wzmocnienie wizerunku firmy jako profesjonalnej i innowacyjnej
- Zwiększenie efektywności i wydajności pracowników przez podnoszenie ich kwalifikacji
- Wzrost jakości efektowności serwowanych dań
- Rozwinięcie karty sushi lub wprowadzenie go jako dodatkowej pozycji do menu
Korzyści dla uczestnika
- Umiejętności przygotowywania najpopularniejszych form sushi,
- Wiedza na temat technik stosowanych w kuchni japońskiej,
- Zdolność do efektownej i estetycznej prezentacji pojedynczych rolek i zestawów sushi,
- Podniesienie wiedzy towaroznawczej na temat produktów kuchni japońskiej,
- Poszerzenie umiejętności w zakresie obróbki, filetowania oraz krojenia ryb i owoców morza,
- Kompetencje z zakresu organizacji ergonomicznego stanowiska pracy.
Efekty uczenia się:
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji |
1.Obsługuje Bar |
|
2. Dobiera i rozróżnia rodzaje napojów alkoholowych i bezalkoholowych |
|
3. Stosuje w praktyce wiedzę dotyczącą napojów mieszanych |
|
4. Charakteryzuje i stosuje nowoczesne techniki serwisu |
|