Poznaj naszą kadrę

W skład naszej organizacji wchodzą profesjonaliści z wieloletnim doświadczeniem w branży szkoleń oraz HoReCa.

Mateusz Gola

Dyrektor Placówki

Jędrzej Wołoszyn

Trener, wsparcie organizacyjne

Michał Stępień

Trener, Sommelier

Piotr Kocimski

Trener, Sommelier

Mikołaj Sikorski

Trener

Jakub „Komar”

 Antoniszak

Trener

Mateusz Gola

Dyrektor Placówki

Barman, barista, degustator i koneser  piwa. Swój staż z gastronomią zaczął wiele lat temu po przyjeździe do magicznego Krakowa. Podczas swojej kariery zawodowej pracował w znanych restauracjach oraz cocktail barach. Certyfikowany Trener Barmański International Bartender Association. Ukończył kurs  II stopnia  SPB – Level Professional. Były wice-prezydent Stowarzyszenia Polskich Barmanów oraz wieloletni członek o dużym wkładzie w działalność organizacji. W latach 2016 – 2023 pełnił funkcję zarządcy oraz wykładowcy w Krakowskiej Szkole Barmanów. Jego specjalizacją jest kawa i piwo. Jako barista pochłoneła go sztuka malowania na kawie- latte art. Zafascynowany światem piwa jest jednym z piwoznawców. Były ambasador  takich znanych marek piwa jak: Książęce i Pilsner Urquell. Mateusz jest osobą nieustannie pogłębiającą swoją wiedzę i umiejętności. Twórca i założyciel marki Kraft Lab. Posiada wyróżnienie Marszałka Wojwództwa Małopolskiego za współpracę w zakresie modernizacji kształcenia zawodowego w Małopolsce.

Jędrzej Wołoszyn

Barman z wieloletnim doświadczeniem, swoją przygodę z gastronomią rozpoczął na początku 2014 roku na Krakowskim Kazimierzu, po dziś dzień okazjonalnie czynny zawodowo. Doświadczony szkoleniowiec, w przeszłości pełnił funkcję trenera kursów barmańskich i baristycznych. Między innymi w Krakowskiej Szkole Barmanów i Baristów. W Ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego 2014-2020 podnosił kompetencje zawodowe uczniów szkół zawodowych w Krakowie. Były członek Stowarzyszenia Polskich

Barmanów. Wielokrotnie nagradzany na arenie konkursów barmańskich. W 2016 roku zwyciężył w Polskich eliminacjach konkursu RdJ Extraordinary Cocktail Challenge III, oraz wystąpił w finale w Pradze.

Zawodowo związany z handlem i konsultacjami dla produktów oraz rozwiązań w branży HoReCa. Organizator eventów, szkoleń oraz degustacji na terenie całej Polski.

Michał Stępień

Specjalista w temacie wina, swoją działalność rozpoczął w Krakowie w 2008 roku. To na jego degustacjach tysiące osób poznało bogactwo smaków oraz stylów wina ze Starego i Nowego Świata. Obecnie absolwent Enologii Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz sommelier Domu Wina. wykładowca w TaBaCo, prowadzi degustacje whisky, organizuje spotkania masterclass z winiarzami z całego świata.

Piotr Kocimski

Absolwent wyższych studiów z zakresu turystyki i zarządzania, od lat związany z branżą hotelarską i restauracyjną. Jego bogate doświadczenie zawodowe obejmuje prace w renomowanych hotelach i restauracjach, takich jak Hilton, Puro, Marriott i Edred, gdzie piastował różnorodne stanowiska od kelnera po menedżera i dyrektora food&beverage. Aktualnie jest odpowiedzialny za prowadzenie preopeningów dwóch lokali gastronomicznych w Krakowie.

Od 2010 roku Piotr dzieli się swoją pasją poprzez prowadzenie szkoleń z zakresu obsługi oraz degustacji win i whisky. Jego zamiłowanie do kontaktu z ludźmi sprawia mu przyjemność, co czyni go nie tylko profesjonalistą w swojej dziedzinie, ale także osobą otwartą i chętną do nawiązywania nowych relacji.

Jakub „Komar”  Antoniszak

Wieloletni szef kuchni lubiący kulinarne eksperymenty i nieoczywiste połączenia smaków. Specjalista kuchni azjatyckich, którymi zajmuje się od przeszło 19 lat. Doświadczony sushi chef. Posiada certyfikat International Sushi Skills Proficiency wydany przez World Sushi Skills Institute z Japonii. Finalista polskiej edycji Global Sushi Challenge 2015. Koordynator akcji stworzenia największej na świecie mozaiki sushi w 2016 roku w Tauron Arenie w Krakowie. Współwłaściciel restauracji Fuji Yaki w Kielcach. Współpracował z wieloma renomowanymi restauracjami na terenie Małopolski, Dolnego i Górnego Śląska oraz Podkarpacia, również układając menu i szkoląc załogę. Współpracuje m.in. ze studiem Kulinarne Kreacje Macieja Kopczyńskiego w Krakowie, prowadząc warsztaty kulinarne głównie z kuchni azjatyckich (japońska, tajska, chińska, koreańska, wietnamska) oraz kieleckim studiem Domowa Spiżarnia. Od 2020 roku prowadził też food trucka Fuji Streetfood ze streetfoodowymi i domowymi formami sushi, który trzykrotnie znalazł się w polskich finałach European Streetfood Awards (w latach 2020, 2022 i 2023). Na co dzień prowadzi szkolenia dla kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych oraz amatorów. Przeprowadza również szkolenia w restauracjach, układa menu i wdraża w system pracy z azjatyckimi produktami. Jest członkiem Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników i jurorem w konkursach gastronomicznych. Jest także międzynarodowym jurorem barbecue certyfikowanym przez KCBS (Kansas City Barbeque Association).

Mikołaj Sikorski

Swoją przygodę z gastronomią rozpocząłem w 2012 roku. Zdobywając wiedzę na różnych stanowiskach w Hotelach, restauracjach oraz koktajlbarach postanowiłem iść krok dalej. W 2018 przeprowadziłem swoje pierwsze szkolenie a od 2023 jestem trenerem IBA. Praca za barem do dziś jest moją pasją dlatego można mnie spotkać nie tylko na sali szkoleniowej ale również za ladą barową serwując z uśmiechem koktajle dla moich gości.

Dołącz do naszego zespołu

Poszukujemy dobrze zorganizowanych osób posiadających doświadczenie w oświecie oraz edukacji. Doświadczenie w branży HoReCa jest dodatkowym atutem

Pomóż nam rozwijąc naszą działalność

  • Zaproponuj nowe rozwiązania
  • Wyślij propozycję rozwinięcia naszej oferty
  • Dołączn do naszego zespołu