KURS SOMMELIERSKI
Celem szkolenia Sommelier jest rozwój umiejętności niezbędnych do świadczenia usług na najwyższym poziomie w branży restauracyjnej. Szkolenie skupia się na gościnności, budowaniu zaufania z klientami, zarządzaniu strefą serwisową, komunikacji i technikach obsługi i sprzedaży.
Poruszone Zagadnienia
• Zasady gościnności i budowania zaufania w kontakcie z klientami,
• Profesjonalne techniki serwisu i prezentacji wina,
• Komunikacja i interakcja z gośćmi,
• Zarządzanie strefą serwisową i dobór wina do potraw.
Dla Kogo
Szkolenie jest przeznaczone dla kelnerów, menedżerów restauracji, barmanów także dla każdego, kto chce rozwijać swoje umiejętności w zakresie profesjonalnej obsługi klienta w branży gastronomicznej.


Korzyści dla lokalu
• Podniesienie sprzedaży wina w restauracji,
• Wzrost zadowolenia i lojalności klientów dzięki profesjonalnej obsłudze,
• Poprawę efektywności pracy i zarządzania czasem w strefie serwisowej,
• Wzrost reputacji firmy jako miejsca oferującego wysokiej jakości gościnność.
Korzyści dla uczestnika
• Umiejętności niezbędne do świadczenia profesjonalnych usług sommelierskich,
• Wiedzę na temat wina, podstawowych szczepów oraz regionów winiarskich
• Wiedzę na temat zasad gościnności i budowania zaufania z klientami,
• Techniki efektywnego zarządzania strefą serwisową,
• Kompetencje w zakresie komunikacji i interakcji z gośćmi restauracji.
Efekty uczenia się:
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji |
1. Stosuje podstawowe informacje na temat wina |
|
2. Stosuje metody poprawnego serwisu wina |
|
3. Dobiera odpowiednie wino do serwowanego jedznia |
|