KURS BARISTYCZNY
Kurs Baristyczny ma na celu rozwijanie umiejętności w zakresie przygotowywania perfekcyjnej kawy, czyli dobierania odpowiednich parametrów do espresso oraz umiejętności ubijania idealnego mleka. Uczestnicy nauczą się przygotowywania klasycznych i alternatywnych metod parzenia. Warsztaty latte art sprawią że wydawane kawy będą pięknie wyglądać.
Poruszone Zagadnienia
- Techniki parzenia kawy i przygotowania różnorodnych napojów kawowych,
- Poznawanie i wybieranie ziaren kawy,
- Sztuka latte art i prezentacja napojów,
- Doskonalenie umiejętności obsługi klienta i zarządzania strefą baristy.
Dla Kogo
Szkolenie jest przeznaczone dla baristów, pracowników kawiarni, restauracji, a także dla każdego, kto chce rozwinąć swoje umiejętności w zakresie przygotowania profesjonalnej kawy.


Korzyści dla lokalu
- Wzrost jakości serwowanych napojów kawowych,
- Poprawę zadowolenia klientów i wizerunku miejsca jako kawiarni oferującej profesjonalne usługi,
- Zwiększenie efektywności pracy i kompetencji pracowników,
- Wzrost konkurencyjności firmy na rynku gastronomicznym.
Korzyści dla uczestnika
- Znajomość zaawansowanych technik parzenia kawy,
- Umiejętności w zakresie latte art i prezentacji napojów,
- Wiedzę na temat różnych rodzajów ziaren kawy i ich właściwości,
- Kompetencje w zakresie efektywnej i profesjonalnej obsługi klienta.
Efekty uczenia się:
Efekty uczenia się | Kryteria weryfikacji |
1. Stosuje zasady obsługi gości w kawiarni |
|
2. Stosuje podstawowe informacje na temat kawy |
|
3. Charakteryzuje i rozróżnia elementy COFFEE ART |
|